Piše: Samo Žabkar

ODKRIJ TISTO PRAVO PIVO ZATE

Ponudba piva iz dneva v dan narašča, kar je odlično za vse nas, ki imamo radi drugačna, boljša piva. Piva, ki odstopajo od tistih, ki jih pije velika večina svetovnega prebivalstva. Rast in širitev ponudbe craft pivovarjev predstavlja alternativo multinacionalkam ter ostalim makropivovarnam, ki iz dneva v dan proizvajajo na stotine tisoče litrov. Mi pa imamo radi butična, kraft piva! Kako torej najti tisto naslednje pivo, ki vas bo navdušilo?

RAZIŠČITE SVOJ OKUS ZA PIVO

Kaj vam je všeč v pivu? Barva in obstojna pena? Grenkoba? Hmeljne arome citrusov? Sladni okus karamele? Z raznovrstno ponudbo je craft pivovarstvo nedvomno tisto, ki lahko izpolni vse vaše želje v iskanju ultimativnega piva. Bolj kot boste razumeli svoj okus za pivo, lažje boste našli tisto pravo pivo zase.

V Reset pivnici vam ponujamo širok spekter stilov piva, da brez težav poskusite nekaj novega iz tedna v teden. Raznovrstnost barv in sladnih okusov, grenkobe, alkoholne stopnje, hmeljev, kvasnih okusov in stopnje mehurčkov v pivu ustvarijo pravi vrtiljak okusov, arom in tekstur, katere morate spoznati in okusiti. Morda vam kisla piva trenutno ne dišijo, ko pa si boste svoj spekter dopustnih okusov in arom razširili, bo to ta tip piva morda postal vaš najljubši.

POSKUSITE NEKAJ NOVEGA

Ko greste na pivo, naročite tistega, katerega še niste poizkusili! Tako imate večjo možnost, da najdete nekaj, kar vas bo presenetilo. Drznite si poskusiti stil, za katerega niste prepričani ali vam je sploh všeč! In tako se bodo vaša obzorja še razširila.

Tudi če ste poskusili stil piva, ki vam ni ustrezal, to še ne pomeni, da naslednje pivo iz tega stila ne bo popolnoma drugačno. Če vzamemo za primer IPA stil… IPA pivovarja X se lahko neverjetno razlikuje od tistega, ki ga je zvaril pivovar Y. Le pogumno. Svet piva je resnično pester in poln presenečenj.

POGOVARJAJTE SE

Kaj je boljšega, kot debata o različnih vrstah piva? No, pokušanje piva, seveda. Nato pa le izmenjajte vtise o pokušenih pivih s svojimi prijatelji. Opišite jim, kaj je tisto, kar za vas naredi pivo dobro. In morda boste skozi pogovor odkrili piva, ki izpolnjujejo vaše kriterije, pa jih še niste imeli možnost poskusiti.

Če se vaši prijatelji ne spoznajo na pivo, enostavno najdite nove! Šala. Zanimivi članki in razne spletne strani so dandanes lahko dostopne. Na voljo so tudi zanimive aplikacije kot je Untappd in pa Ratebeer, kjer lahko preverite, kaj si o pivu mislijo tisti, ki so ga že poskusili.

PIVSKE DEGUSTACIJE IN KULINARIČNI DOGODKI

Vodene pivske degustacije so idealna priložnost za okušanje večjega števila različnih piv, skozi katero vas vodi strokovnjak. V Reset pivovarni in pivnici se bodo te pričele takoj, ko bo to izvedljivo s strani varnosti. Naše in vaše.

Kombiniranje vrhunske hrane z vrhunskim pivom? Tudi za to bomo poskrbeli.  Če se želite udeležiti katerega izmed takih dogodkov v naši organizaciji, nas le budno spremljajte na Facebooku in Instagramu, da ne zamudite kakšnega pomembnega, s pivom povezanega dogodka. Do takrat pa na zdravje!

Scroll to top
SI

IMAŠ 18 lET?

ARE YOU OVER 18 YEARS OLD?