Piše: Samo Žabkar

AMERICAN PALE ALE

Svetlo, osvežujoče in dokaj močno hmeljano pivo, ki ima dovolj močno sladno hrbtenico, ki naredi pivo uravnoteženo in nadvse pitno.
American Pale Ale je interpretacija angleškega originala, kjer klasične zemeljske, zeliščne hmelje nadomestijo živahni, citrusni, z borovci prepojeni hmelji ameriških sort, ki spominjajo na tropsko sadje.

Hmelj v pivu igra vodilno vlogo, kljub temu pa se zazna tudi slad, ponavadi kot karamela, toast ali kruh. Zlate ali bledo jantarne barve z obstojno glavo. Vse od naštetega lahko okusite ob kozarčku Reset Pejl Ejl, katerega lahko naročite v naši spletni trgovini ali pa obiščete vam najljubši, s kvalitetnim pivom založen lokal.

Preden je IPA postala tako močno popularna je ta stil piva veljal kot eden najbolj priljubljenih in je dežurni krivec za razcvet craft pivovarstva. Zahvala gre pivovarni Sierra Nevada in njihovem Pale Ale pivu, ki še vedno velja za definicijo tega stila piva. Tako je Pale Ale predstavljal eno izmed gonilnih sil ameriškega butičnega pivovarstva.

Scroll to top
SI

IMAŠ 18 lET?

ARE YOU OVER 18 YEARS OLD?